Referentie 3 Ruimtelijke Ontwikkeling


Plan:
Woningbouwontwikkeling Klokkengieterij & Kanaalzone

Locatie:
Aarle-Rixtel, gemeente Laarbeek.

Casus:
Hergebruik / herbestemming van het terrein van de voormalige Klokkengieterij en de aangrenzende Kanaalzone in Aarle-Rixtel.
Verkavelingsopzet voor een gecombineerde ontwikkeling van grondgebonden woningen achter het hoofdgebouw van de voormalige Klokkengieterij en appartementen met zicht op het Kanaal (passantenhaven). Met behoud van het cultuurhistorisch waardevolle hoofdgebouw van de Klokkengieterij voor woon- en/of kleinschalige bedrijfsdoeleinden.Planopzet:
Hoofdas vanaf de achterzijde van het voormalig hoofdgebouw van de Klokkengieterij, met aan weerszijden grondgebonden woningen. Eindigend in een ‘venster’ met zicht op de Kanaalzone, begeleid door appartementengebouwen. Ontsluiting enkel mogelijk vanaf de Dorpsstraat aan de zuidzijde. Groene inpassing van appartementen en parkeervoorzieningen in Kanaalzone, met behoud van aanwezig ondergronds bergbezinkbassin.
Planvorming:
Verkavelingsplan
Inventarisatie en analyse locatie en beleid


Vergelijkbare projecten:
D’n Hoge Suute Mariahout, Vogelenzang Lieshout, Mheerderweg noord Banholt, Op ’t H√∂velke III Mheer, Karreweg Sint Geertruid, Afronding Beeksenhof Oploo, Den Eijk Westerbeek, Bethani√ęstraat Stevensbeek, Centrum III Schimmert, Zinkenstraat Wijnandsrade, Elserveld Elsloo, Meeldert Stein, Vinkelse Slagen Vinkel, De Kouwe Noord Geffen